Wednesday, December 29, 2021

Pro choice abortuppsatser

Pro choice abortuppsatser



Världens ledare och äldre statsmän regresserade ofta uppsatsen om abort för att välja självmedvetna skolpojkar i hennes närvaro. Abort, Abortdebatt, Förlossning, Fosterrätt, Foster, Mänskliga rättigheter, Mord, Graviditet, pro choice abortuppsatser, Pro-choice, reproduktiva rättigheter. Cambridge: MIT Press, 2. Wade avgränsade mer specifikt fostrets och moderns rättigheter på grundval av livskraftens storlek. De flesta människor har en fast övertygelse om huruvida abort bör eller inte pro choice abortuppsatser Rättslig. Abortuppsats Ord: Längd: 14 Sidor Dokumenttyp: Papper: Array. Med detta menade de att de inte kunde försörja barnen på grund av deras livsvillkor.





Senaste inläggen



Hem — Uppsatsprov — Sociala frågor — Abortdebatt — Pro Choice Abort. Vi använder cookies för att göra din webbplatsupplevelse personlig. Argumenterande essäer om Pro Choice-abort. Uppsatsexempel. Denna fråga kan användas för att skapa kraftfulla uppsatser om Pro-choice. Om du får ett sådant uppdrag är det meningen att du ska fastställa din ståndpunkt. Med hjälp av fakta och starka bevis kan du övertyga läsarna om att abort är försvarligt i vissa situationer t. våldtäkt, tonårsgraviditet eller oplanerad graviditet. Din introduktion bör visa djupet i din forskning. Överväg noggrant statistiken, expertutlåtanden och fakta för att stödja din speciella åsikt.


Det här är faktorerna du bör tänka på innan du skapar en kontur av din Pro-choice-uppsats. Om du tittar på essäprover om Pro-choice, avslutar författare sina argument och motargument i avslutningen och lämnar publiken med något att räkna med. Läs mer. tillämpa filter avbryt. De flesta uppsatser betygsätts av GradeFixers experter. Meningsstruktur. Bevis och detaljer. Under större delen av 2000-talet har det alltid förekommit någon ny typ av kontroverser minst en gång i månaden. En av de stora kontroverserna som ännu inte är tillfredsställda är knuten till den urgamla konflikten om abort, pro choice abortuppsatser.


När man utvärderar det känsliga ämnet Pro Choice Abort. Abort, Abortdebatt, Förlossning, Fosterrätt, Foster, Mänskliga rättigheter, Mord, Graviditet, Pro-choice, Reproduktiva rättigheter. Debatten om abort ska tillåtas eller inte har varit mycket populär i många år. Abortbehandling, Abort, Abortdebatt, Preventivmedel, pro choice abortuppsatser, Förlossning, Embryo, pro choice abortuppsatser, Fertilitet, foster, mänskliga rättigheter, medicinsk abort. Livet är ett mycket djupt ord som kan förknippas med vissa känsliga frågor som abort. Det har varit en livslång debatt, om abort, abortdebatt, embryo, fertilitet, foster, mänskliga rättigheter, livet, meningen med livet, moral, graviditet.


Orsaksanalys: Pro-life eller Pro-choice? Abort infördes före s och sedan dess har kommit långt, inklusive att legaliseras efter Roe vs Wade-beslutet. Under de senaste åren har abort ifrågasatts flera gånger. Denna populära debatt Pro Choice Abort Pro Life Abort. Abort, Abortdebatt, Förlossning, Barnkonventionen, Mänskliga, Mänskliga rättigheter, Graviditet, Pro-choice, Pro-life-rörelse, Rätt till liv. Pro-Choice är det rätta valet Abortfrågan är en av de mest kontroversiella frågorna som diskuteras i vår nation idag. Ungefär 1. Det är fortfarande så kontroversiellt på grund av alla olika synpunkter som argumenteras och Abort, Abortdebatt, Preventivmedel, Förlossning, Fertilitet, pro choice abortuppsatser, Fosterrätt, Foster, Mänskliga rättigheter, Graviditet, Pro-choice.


Abort är avbrytande av en graviditet efter befruktning, och kan vara avsiktlig eller oavsiktlig. Det handlar om att döda det outvecklade embryot pro choice abortuppsatser foster. Abort är ett av vår tids mest komplexa ämnen; och kan provocera fram mycket starka känslor på båda sidor av abortbehandlingen, abort, abortdebatt, preventivmedel, utvidgning och curettage, fertilitet, foster, missfall, graviditet, pro-choice. Pro-choice Abort, det finns två sätt att se på det, för det eller emot det. Båda sätten erbjuder olika poäng pro choice abortuppsatser få folk att vilja det, men jag pro choice abortuppsatser att pro-choice betyder att du har ett val om att behålla ett ofött barn eller inte är det bästa Abort, Abort, Abortdebatt, Preventivmedel, Förlossning, Fertilitet, Foster, Mänskliga rättigheter, Graviditet, pro choice abortuppsatser, Pro-choice.


Från över 22 miljoner aborter har utförts. Pro-livers skulle kalla det fruktansvärda slöseri med mänskligt liv. Visserligen togs 22 miljoner liv, men jag tror att vi har det bättre utan dem. Abort, Abort, Abortdebatt, Foster, Mänskliga rättigheter, Medicinsk abort, Graviditet, Pro-choice, pro choice abortuppsatser. Vid den tidpunkt då ordet abort hörs är det ständigt kopplat till många negativa saker, som mord och omänsklighet. Att inte godkänna abort gör dock ett stort problem för kvinnor, inte bara här i Filippinerna utan runt om i världen.


Att skaffa barn I syftet med denna uppsats ska jag diskutera abort och hur det är en stor kontrovers i dagens samhälle. Jag skulle aldrig kunna göra en Abort Pro Choice Abort. Pro-life är när en person står med Abort Pro Choice Abort Pro Life Pro choice abortuppsatser. En medborgares rätt att besluta om avbrytande av en graviditet är ett svårt ämne att närma sig. Det har upprepade gånger varit ett hett ämne i amerikansk politik och har diskuterats hårt i decennier. Roe v. Wade Högsta domstolens mål om Planned Parenthood Pro Choice Abort Pro Life Abort. Inom USA kommer amerikaner alltid att få en kontroversiell åsikt om en specifik federal lag, oavsett om det är en laglig, pro choice abortuppsatser, moralisk eller etisk fråga, pro choice abortuppsatser.


En federal lag som har fått en mängd olika kontroverser i den amerikanska befolkningen skulle vara Roe Pro Choice Abort Pro Life Abort Roe V Wade. S till s kommer att vara huvudfokus i Pro Choice Abort Roe V Wade. Just detta ämne är ett mycket pro choice abortuppsatser en, där miljontals kvinnor världen över nekas sina rättigheter att göra abort och abort har varit det mest kontroversiella ämnet i vårt samhälle sedan det som ledde till vårt moderna samhälle idag. Sedan s har de nya lagarna för Roe vs Wade ändrat resultatet av abort till pro choice abortuppsatser det är lagligt, även om det har varit lagligt. Enkelt uttryckt är abort avbrytande av en graviditet, antingen frivilligt eller ofrivilligt. Men bakom denna kalla och korta definition finns det mycket mer att analysera, från det sammanhang i vilket det händer, till dess orsaker, om det finns fara för mamman eller om många Pro-life-förespråkare kommer att hävda att abort används som en metod av preventivmedel, dock pro choice abortuppsatser en mängd olika ekonomiska och sociala förmåner abort bör legaliseras nationellt.


Fast det har gått ungefär 46 år sedan Supreme Pro choice abortuppsatser styrde om Roe V Varför ska kvinnor ha några reproduktiva rättigheter? Ska en årig flicka som blivit våldtagen tvingas bära och förlösa sitt våldtäktsbarn? Förra månaden en liten flicka i Introduktion Livet är den största gåvan vi någonsin haft, att få uppleva livets gåva är ett sådant privilegium. Om någonsin, när är det rätt att avbryta en graviditet? Och under vilka omständigheter är Abort kan definieras som slutet på och avbrytande av graviditeten och utvisning av en kläckning eller ett foster som är lämpligt för överlevnad. Fosterborttagning kan vara möjligt genom återställande för tidig födsel eller genom att ta fosterborttagningspiller. Men kampen för eller emot Det finns två sidor av varje historia, och det finns inget undantag för frågan om abort.


Pro-choice och pro-life förespråkare har haft debatter och argument i decennier, utan några konkreta svar på de frågor som båda sidor har ställt. Under hela den verbala tvisten, Abort, Abortdebatt, Sen abort, Graviditet, Pro-choice, Rätten till liv, Kvinnor. Under 2000-talet har det funnits en enorm mängd pro choice abortuppsatser debatterade på dagstidningen. Det mest slående och häftigt omdiskuterade av dem alla är abort, och jag måste ärligt erkänna att jag är trött på att höra om det. Om dessa traditionalister ärligt tror. Denna siffra hänvisar till det lagstadgade antalet år en mördare i Alabama får i fängelse. Många har ifrågasatt en sådan hård lagstiftning och ställt frågor som följande: hur i en idealisk värld skulle vi alla ha lika rättigheter, behandling och möjligheter oavsett vem vi är, vår hudfärg eller vårt kön.


Tyvärr lever vi inte i en ideal värld och våra olikheter kan ha en positiv eller negativ störning Förord ​​Under många år har vetenskapen berättat för oss att livets början är vid befruktningen, men i modern tid börjar linjen att De använder detta i möten och argument. Varje människa är herre över sitt eget liv, pro choice abortuppsatser leva som de vill och de kommer att göra pro choice abortuppsatser man får inte tolerera dem Året U. S har mött många tragedier, följt av många nya debatter och frågor.





punktlighetsuppsats för studenter



Friheten för…. Abort är avbrytande av en graviditet. Det är en växande fråga som väcker många frågor. De främsta motiveringarna till varför kvinnor gör abort genomgår situationer relaterade till hälsokomplikationer, tonårsgraviditet, våldtäkt, etc, men de varierar alla. Abort är ett hett omdebatterat ämne som ofta delar åsikter. Abort kan vara ett mycket känsligt ämne i världen idag. Huruvida det anses mordvers en moralisk rättighet. Abort är resultatet av den oönskade graviditeten genom berövande av eller död av embryot eller fostret före födseln... I livet möter människor etiska dilemman som kan få oss att ifrågasätta vad vi är och vad vi vill vara.


Några få resultat är allt annat än svåra att få godkänt och andra kan sönderdela vår verklighet, som vi förmodligen känner till den med negativa effekter. Hur vi arrangerar och arbetar förbi dessa dilemman kommer att kompensera... Kvinnor, snarare än religiösa eller mansdominerade politiska makter, borde vara beslutsfattarna när det gäller deras reproduktiva system. För att stödja detta påstående kommer denna uppsats att undersöka historien om abort i USA. För det andra, vilka kontroverser och motsatta argument har följt... Att stoppa abort stoppar helt enkelt säker abort, inte abort som helhet, sa Staci Fox, VD och president för Planned Parenthood Southeast Hundreds protesterar mot abortförbudet i Alabama.


Abort har varit ett diskutabelt ämne, särskilt sedan Roe v. Wade fall. Roe v. Wade-fallet hölls på grund av att Jane Roe sa att hennes rätt... Los Angeles Times. berättelse axzz2lcd6QVfk. Abort Beskriv de övertygande attityderna både för och emot abort Detta dokument utforskar de särskilda dygder och moral som varje sida av debatten ansluter sig till; detta är särskilt viktigt eftersom pro- och antiabortlägren tror att de är moraliskt rättvisa samtidigt som de hävdar att den andra inte är. Enligt Marquis är detta anledningen till att ingen av positionerna framgångsrikt har lyckats övertyga den andra, och båda sidor har haft svårt att kompromissa och komma fram till någon medelväg. Grunden för sådan splittring härrör från förändrade uppfattningar om huruvida ett foster utgör en människa; medan anti-abortgruppen tror att ett foster i själva verket är en levande varelse så att abort blir likställt med mord hävdar pro-abortlägret att ett foster ännu inte är en människa och abort är därför inte en form av mord.


Samtidigt tror de som är för abort att... Referenser Dejanikus, T. Off Our Backs, 9 3 , , Lake, R. Ordning och oordning i anti-abortretorik: En logologisk syn. Quarterly Journal of Speech, 70 4 , Marquis, D. Varför abort är omoraliskt. The Journal of Philosophy, 86 4 , omen som annars är ansvariga kan bli gravida men utan att det är deras eget fel. Att hålla abort laglig säkerställer att alla kvinnor har rätt att bestämma sitt eget öde; ingen kvinna ska tvingas bära ett barn som aktivt försökte förhindra graviditet i första hand. Även om en kvinna försökte bli gravid kan hon behöva göra abort i fall där läkare avslöjade allvarliga fosterskador. För att förhindra oönskade fysiska och känslomässiga påfrestningar inte bara på mamman utan på pappan, den utökade familjen och samhället bör aborter tillåtas i extrema fall.


Verk Citerad Fu, Haishan. Darroch, J. Preventivmedelsmisslyckanden: Nya uppskattningar från den nationella undersökningen av familjetillväxt. Familjeplaneringsperspektiv. html Johnston, W. html National Abort Federation. html Ross, J. Illegala aborter florerar i Latinamerika. Kvinnors e-nyheter. bortion Diskutera de juridiska och etiska frågorna som är involverade i Roe v. Wade Med tillkomsten av 70-talet och särskilt, efterdyningarna av beslutet från Högsta domstolen i Roe v. Vada under har abortpolitiken blivit en kontroversiell fråga i merikanpolitiken. Levine; Staiger; Kane; Zimmerman, Beslutet i Roe v. Wade förstärkte kvinnors rätt till privatliv med avseende på sin egen kropp, genom att inkludera graviditetsavbrott. Pozga, Roe v. Wade avgränsade mer specifikt fostrets och moderns rättigheter på grundval av livskraftens storlek.


Killion; Dempski, Beslutet i Roe v. Wade som gav konstitutionellt skydd till abort, vilket ogiltigförklarade de statliga lagarna som förbjöd abort, var ett beslut som hade flera juridiska och etiska problem. Denna dom i Roe v. Wade skadade hörnstenen i de etiska principerna mot frågan om dödande. Ett ultraljud informerar varken juridiskt eller medicinskt - oavsett det meddelar det dem estetiskt. Kvinnor är tvungna att titta på en bild av ett foster; Kvinnan som önskar abort har dock redan förkunskaper om ultraljudsbilden av fostret.


Dessutom finns det en oro för priserna på ultraljud. Enligt lagen förväntas patienten ta bördan av det tvingande förfarandet. Sådant införande av ultraljud visualiseras som en metod för att ekonomiskt avråda kvinnor från att tillgripa en laglig medicinsk procedur. Oavsett de etiska frågorna kring aborten förväntas regeringen inte betona moraliska frågor på sin medborgare lagligt. Fox, Sådana lagar som hänför sig till nödvändigheter för ultraljud för abort saknas på betydande arenor och är inte de mest framgångsrika metoderna för att säkerställa att en aborttänkande mamma får fördelar av ultraljudets kraftfulla inverkan.


Särskilt alla dessa lagar kräver att viss ultraljudsinformation ges till kvinnan från läkaren som behandlar kvinnan. Den behandlande läkaren önskar definitivt att kvinnorna måste välja alternativet för abort eftersom läkaren kommer att få betalt för abort. Det är relevant att varje behov av att denna person erbjuder ultraljudsinformation skulle förvrängas och snedvridas av den behandlande läkaren för att övertala mamman att abortera sitt barn. För det andra är lagens begränsning att den tvingar en mamma att få information som hon inte behöver. Detta skapar problematiska PR. Glessner, En analys av flera lagar som antagits visar att de är otillräckliga för att säkerställa att en kvinna som vill genomgå abort verkligen kommer att se en ultraljudsbild av sitt barn.


Vissa av dessa lagar kräver helt enkelt att kvinnan får veta. hans hållning är naturligtvis absurd. Lösningen för att minska fattigdomen ligger naturligtvis i att tillhandahålla mer resurser för utveckling snarare än att uppmuntra abort. På samma sätt motiverar vissa människor abort av spädbarn med funktionshinder på medlidande grunder. hans resonemang är en förlängning av den nu grundligt misskrediterade pseudovetenskapen om eugenik som främjade rensningen av de mentalt utvecklingsstörda och svagsinnade befolkningarna. här är ingen "medkänsla" involverad i dödandet av de mest utsatta delarna av vår befolkning och det ofödda barnet är helt uppenbart det mest utsatta. Faktum är att det är en av de grymmaste handlingar man kan tänka sig. Det är också missvisande att antyda att sådana ofödda barn med funktionshinder är "oönskade".


den mest kontroversiella juridiska frågan som U står inför. domstolar och förvaltningen är frågan om 'partiell födelseabort. Den mest kontroversiella juridiska frågan som U står inför. U. Kongressen antog "partial-birth ban Acts" i och men lades in sitt veto av president Clinton. Så småningom undertecknade president Bush lagen i lag i Vid överklagande beslutade domstolarna i Kalifornien, Nebraska och New York att lagen om partial-Birth Abort Ban Act av är grundlagsstridig och en kränkning av U.S. Högsta domstolens beslut i Roe v. Lagen går nu till USA. Court of Appeals och förväntas så småningom hamna i USA. Högsta domstolen för beslut. Ny utnämning av domare till U.S. Högsta domstolen av Bush-administrationen under de kommande dagarna är därför avgörande för beslutet i denna fråga och skulle väntas med spänning av alla dem som stöder rätten till liv för de ofödda barnen.


Även de tidigaste aborterna, som RU-aborterna kan inte göras förrän efter sex veckors graviditet Abort. Abort I våra dagar är det nästan omöjligt att hitta en mer laddad fråga än abort. Varje man och kvinna verkar ha en åsikt om inte personlig erfarenhet eller känner en familjemedlem som har varit tvungen att fatta beslutet om en oplanerad graviditet. Oavsett om dina känslor är baserade på religiös övertygelse eller personlig erfarenhet eller familjerfarenhet, finns det en del intressant statistik som kan få en att tänka två gånger innan man gör abort istället för att ge upp ett barn för adoption.


Från till ökade antalet något och minskade sedan igen under. Denna förändring av antalet aborter som rapporterats till Centers for Disease Control kan tyda på att antalet lagliga... Bibliografi Zabin, Laurie Schwab, et al. et al. Psykologiska effekter av abort: metodologisk och resultatsammanfattning av empirisk forskning mellan Health Care for Women International; Abort är en polariserande fråga. Debatten splittrar såväl familjer som politiker. Jag är dock alltför väl medveten om att det finns många enskilda berättelser som är mycket mer komplexa än de svartvita nyanser där frågan presenteras av media. Ta exemplet med fastern till en av mina bästa vänner från gymnasiet.


Min väns moster blev gravid: det här var glada nyheter för henne och hon ville behålla barnet. Detta var hennes tredje graviditet: de två första hade slutat i missfall. Vid tredje gången hon blev gravid var kvinnan i början av 40-årsåldern, vilket gjorde hennes graviditet extremt högrisk för både mamma och foster. Kvinnan var mycket försiktig och följde sin läkares råd och ändå hade hon fortfarande komplikationer. I slutet av tredje trimestern hade hon enorm fysisk smärta och fostret var osannolikt... Arbete som citeras "Katolsk pro-life kommitté E-Alert: Distinktionen mellan direkt abort och legitima medicinska procedurer.


Förenta staternas konferens för katolska biskopar. Eckholm, Erik. I denna situation fungerar bilderna på egen hand för att presentera ett effektivt argument. Precis som en advokat ofta måste förlita sig på visuella bevis i domstolen för att övertyga juryn, så behöver också en pro-life-förespråkare använda visuella hjälpmedel för att förmedla sin poäng till allmänheten. Publiken för abortsidorna kommer att variera. Vissa pro-life-förespråkare kommer att besöka webbplatsen för att förstärka sin tro och påminna sig själva om varför de är dedikerade till saken. Människor i det religiösa samfundet kan peka andra till webbplatsen för att informera dem om konsekvenserna av abort.


Värderingarna och övertygelserna hos dem i det religiösa samfundet kommer i allmänhet att vara i linje med åsikterna från skaparen av webbplatsen. Webbplatsen kommer att stärka åsikterna från religiöst sinnade besökare och kommer följaktligen att visa dem att deras övertygelse har stort stöd. Dessutom visar aborten... Abort: Två motsatta sidor Abort är en av de svåraste och mest kontroversiella bioetiska frågorna i modern tid. Det beror kanske på att det finns lika övertygande argument på båda sidor -- för och emot. När vi diskuterar abort har vi att göra med frågan om när mänskligt liv börjar på ett meningsfullt sätt, vilket i viss mån är obesvarbart. Fyra principer för bioetik Autonomi: Idén att människor är autonoma och har rätten att styra sitt eget öde kan användas för att stödja kvinnors rätt att välja.


Men ur abortmotståndarens synvinkel, om fostret är en person, har det rätt till autonomi och att välja att leva. Men ur moderns perspektiv, eftersom det är hennes kropp som står på spel, överträffar hennes rätt till självständigt val även faderns rätt att bestämma om hon har det eller inte... Verk som citeras "Bioetiska principer. Abort och rätten till integritet Det är en sammanfattning av de viktigaste delarna i din uppsats. Alla siffror i abstraktet, förutom de som börjar en mening, ska skrivas som siffror snarare än ord. För att räkna antalet ord i det här stycket, välj stycket och på Verktyg-menyn klicka på eller Räkna.


USA:s lag härstammar från engelsk common law. Som den ser ut har den historiska idén om ett liv som börjar med att "snabbas" ersatts av idén om fostrets "livsduglighet. Trots Georgiens bästa ansträngningar är foster inte människor, varken lagligt eller på annat sätt. Naturligtvis reglerar stater aborter och till och med förbjuder dem, under särskilda omständigheter. Den historiska rätten till integritet i hemmet innefattar dock rätten att välja om man vill fortplanta sig. Rätten till integritet skyddas i sak... Verk som citeras Boyd v.


USA, U. Bullough, V. Encyclopedia of Birth Control. Santa Barbara, CA, U. Cola, E. Den tredje delen av Institutes of the Laws of England: Angående högförräderi och andra kronans grunder och brottsliga orsaker. Clark, N. Garrow, D. Liberty and Sexuality: The Right to Privacy and the Making of Roe v. Wade 2nd Edition ed. Berkeley och Los Angeles, CA: University of California Press. Abort efter prenatal testmetoder för prenatal diagnostik Det finns fyra metoder för prenatal diagnostik som är tillgängliga för kvinnor. Den första och mest kända är ultraljud, i dagligt tal kallad "ultraljud".


Ultraljud används för att identifiera avvikelser som är fysiskt uppenbara såsom deformerade lemmar, defekt bröstkorg och hjärta. Det finns andra användningsområden som att upptäcka flera foster och mäta fostertillväxt. Den andra metoden är Maternal Serum Alpha Fetoprotein Screening MSAFP. Dess primära syfte är att upptäcka neuralrörsdefekter genom att mäta alfa-fetoproteinnivåerna i kvinnors blod. Höga nivåer av alfa-fetoprotein kan indikera neuralrörsdefekter hos fostret. Denna examen administreras vanligtvis under den femtonde till sjuttonde veckan...


Verk som citeras Cassidy, E. Abort efter prenatal testning. Kvinnors hälsa efter abort: de medicinska och psykologiska bevisen s. Toronto, Ontario, Kanada: deVeber Institute for Bioethics and Social Research. Yashon, R. Förändringar i kromosomnummer. Human genetik och samhälle 2nd ed. Abort tar bort den grundläggande, oförytterliga rätten till liv; därför är det juridiskt fel. Dess effekter på ofödda barn och kvinnor är både traumatiska och långvariga, vilket gör abort till ett fel val fysiskt och känslomässigt. Eftersom det resulterar i en onaturlig och onödig död är abort moraliskt fel.


Av dessa skäl är abort fel och bör göras olagligt. Även om domen från Roe vs. ade framfördes i , fortsätter frågan om abort att vara extremt kontroversiell idag. Det är alltid en populär och viktig fråga under presidentvalen. De flesta människor har en fast övertygelse om huruvida abort ska vara lagligt eller inte. Även om det finns många andra faktorer och frågor, är debatten om huruvida abort ska vara laglig eller inte djupt rotad i skillnader i tro på två huvudområden. Dessa skillnader är när mänskligt liv börjar och där regeringens jurisdiktion slutar Cozic och Petrikin...


Works Cited Cozic, Charles P. Abortkontroversen. San Diego: Greenhaven Press, Hadley, Janet. Abort: Mellan frihet och nödvändighet. Philadelphia: Temple University Press, Reardon, David C. Aborterade kvinnor: Silent No More. Chicago: Loyola University Press, Tribe, Laurence H. Abort: The Clash of Absolutes. New York W. Abort För den mest robusta filosofiska debatten bör abortens moral argumenteras utifrån både pliktbaserade och rättighetsbaserade etiska principer. Abort pekar faktiskt på både plikt- och rättighetsbaserad etik. Vårdplikten är ett exempel på en moralisk plikt som är relevant för abortdebatten. Abort väcker också frågan om rättigheter.


Eftersom det är såväl vetenskapligt som filosofiskt omöjligt att avgränsa något annat ögonblick då ett foster blir en person, är det logiskt att anta att början av personlighet är befruktning och inte någon slumpmässig eller godtycklig punkt i graviditetsperioden. Verk som citeras "Abortion. html Gordon, John-Stewart. Vol 1, nr. Arthur 7 Förmodligen, ett av de mest logiska uttalandena som gjorts av en opartisk forskare och kommentator i ämnet känslomässiga effekter av abort är att; Trots psykologiska problem som drabbas av ett fåtal kvinnor efter abort, tvivlar de flesta experter på existensen av postabortsyndrom.


Det finns lite behov av att ange en unik störning i detta fall, eftersom abort inte skiljer sig väsentligt från någon annan stressande livserfarenhet som kan orsaka trauma hos vissa människor. Arthur 7 Detta trauma kan sedan hanteras på ett logiskt och konstruktivt sätt, som passar alla andra stressande livshändelser, såsom förlust av en partner i en separation, att bli uppsagd från ett jobb eller råka ut för en bilolycka. Depression, utdragen sorg eller allmänna skuldkänslor, när de uppstår måste behandlas som en logisk utväxt av livsstress, inte som ett specialfall av social... Verk som citeras Arthur, Joyce. Bullough, Vern L. Corbett, Maureen R. Irwin, Harry. De kortsiktiga effekterna av endast ett år. Den här forskaren fann också upplysande var att befolkningen av dem som arbetar inom det psykologiska området kan acceptera många fynd av typen "syndrom", men när det kommer till ett syndrom som förespråkas av de som tror att kvinnor som gör abort påverkas av en depression efter abort. syndrom visar samma psykologiska experter hån och förakt för sådana hyllningar.


En studie håller med om att; "Eftersom sjukvårdspersonalen har insett att sjukdomar som förlossningsdepression kan ha en negativ psykologisk inverkan på både mor och barn har samma valkretsar nästan universellt förkastat existensen av postabortsyndrom på grund av bristen på stödjande vetenskapliga bevis eller starka politiska bevis. Stöd. Psykologi pg Andra studier visar att kvinnor inte längre upplever att abort är något mer än ett vardagligt ingrepp. En studie; "presenterar bevis på att abort sannolikt inte kommer att följas av allvarliga...


Verk som citeras Adler, N. Kero, A. Psykologiska effekter av abort och moderskap. Etiska frågor kring abort Trots de lagar som antagits i olika stater mot en kvinnas rätt att välja att avbryta sin graviditet, är ståndpunkten i detta dokument att Roe v. ade är landets lag och en kvinna har den etiska och moraliska rätten att bestämma sig för att göra abort. Det finns många positioner för och emot Roe v. ade, och det finns många etiska frågor som kan vara och i många fall omfattas på båda sidor av frågan. Men landets lag gentemot en kvinnas rätt till privatliv - angående hennes egna värderingar - när det gäller att avbryta en graviditet har fastställts av High Court.


Som sjuksköterska engagerad i rättvisa och etik i hälso- och sjukvårdsfrågor, samtidigt som jag respekterar andras rätt att utöva sina egna värderingar i motsats till Roe v. ade, jag stödjer... Works Cited Abort Abort Statistics. Glionna, John M. Arizona antar lag som begränsar abort. Jones, K. Abortens etik: argumenten för och emot. Nursing Standard, 21 37 , Detta innebär att regeringen bör finansiera aborter oavsett var de utförs på sjukhus eller kliniker. Detta kan uppnås genom att anta lagstiftning för att stödja pro-choice-vård för alla gravida kvinnor. Att endast tillåta aborter i särskilda situationer är en form av diskriminering och för att säkerställa att amerikaner har det nödvändiga systemet som stöder kvinnors val att göra abort, måste regeringen anta lagstiftning som finansierar abortkliniker.


Detta kommer att säkerställa att alla kvinnor trots sin sociala klass har rätt att fatta beslut om sitt barnafödande och sin reproduktiva hälsa och inte överlåta detta till endast de som har råd att betala för abort. Brist på abortleverantörer Det har funnits en brist på abortleverantörer under åren som ett resultat av bristen på erfarenhet av att utföra aborter för läkare eftersom de trots sin medicinska utbildning är... Referenser Jane Roe, et al. Henry Wade, distriktsåklagare i Dallas County Roe v. Högsta domstolen Haney, J. Abortdebatten: Att förstå problemen. Berkeley Heights, NJ: Enslow Pub Incorporated, Henshaw, S.


Weisberg, D. Familjerätt. New York: Aspen Pub, "Ingen ny lag! Eftersom provinsregeringarna reglerar sjukvården i Kanada, sattes press på dem för offentligt finansierade kliniker. Pro-choice-aktivister pressade också den federala regeringen att godkänna U för kanadensisk testning. Även om straffrättsliga sanktioner inte längre är i kraft, har förbättrad lika tillgång varit en besvikelse. ich kvinnor har alltid haft tillgång till säkra aborter och alltid haft ett val, men arbetande kvinnor har inte. Deras val hämmades av statens inblandning. Weir uppger att de kvinnor som nu har de största svårigheterna är färgade kvinnor, kvinnor på landsbygden, kvinnor från underbetjänade områden, fattiga kvinnor, arbetslösa kvinnor, kvinnor med funktionshinder och kvinnor vars första språk inte är engelska. Hur mycket pengar kvinnor har och vilken typ av arbete de är sysselsatta i gör en enorm skillnad i...


Referenser Albert, R. Protest, proportionalitet och integritetspolitik: Förmedlar spänningen mellan rätten till tillgång till abortkliniker och fritt religiöst uttryck i Kanada och USA. Loyola från Los Angeles International and Comparative Law Review, 27 1 , Palley, H. Kanadensisk abortpolitik: Nationell politik och effekterna av federalism och politiskt genomförande på tillgången till tjänster. The Journal of Federalism, 36 4 , Weir, L. Vänster populärpolitik i kanadensisk feministisk abortorganisation, Feminist Studies, 20 2 Defense of Abort Författaren till detta stycke, Judith Jarvis Thompson, stöder abort, hon använder beskrivande antaganden kreativt och hon gör dramatiska – till och med upprörande – exempel som sammanställningar till utveckla hennes argument och göra hennes poänger.


Hon använder också värdeantaganden som är effektiva i hennes berättelse. Men Thompsons teser och hennes sokratiska argumentationsstil väger tyngst när hon vänder upp och ner på "pro-life"-rörelsens positioner som ett sätt att få sina egna positioner att lysa. Thompson presenterar allt detta två år före U. Högsta domstolens historiska Roe v. ade beslut, vilket är imponerande i efterhand, med tanke på intensiteten i den pågående debatten om abort. Är fostret en människa från befruktningstiden? I sitt första stycke noterar Thompson att människor förväntas av livsförespråkare att säga att "fostret är en person från befruktningsögonblicket. Verk som citeras Thompson, Judith Jarvis.


partiell födelseabort, många pro-choice-förespråkare pekar på en kvinnas rätt att välja som grund för dess existens, dock bör en kvinnas rätt att välja aldrig åsidosätta reglerna mot att begå mord. Partiella födelseaborter är inte nytt. De definierades medicinskt i början och den definitionen är extremt talande för dess avsikt. I , definierades partiella födelseaborter som "en abort där personen som utför aborten delvis vaginalt föder ett levande foster innan han dödar fostret och fullbordar förlossningen. Vad är en partiell födelseabort? Vid en partiell födelseabort lokaliseras fostret genom ultraljud. Läkaren använder pincett för att ta tag i ett av fostrets ben och börjar dra ner det genom födelsekanalen tills allt utom...


De pro-life-argumenten säger att ett foster i själva verket är en verklig person i vardande. Är det sant att det inte finns några vetenskapliga bevis för början av personlighet, men tänk om ett ofött barn har en själ och faktiskt kan känna smärta? Är då inte konstgjord abort ett brott? Bara för att vi inte är säkra bör vi ta den mest radikala lösningen som vi kan och får enligt lag? Detta är det första solida argumentet för att stödja den moraliska otillåtligheten av inducerad abort. För att göra abort är lika med döden av ett liv som växer inombords, som en naturlig följd av oskyddat samlag.


Man anser därför att det nya livet, fostret, inte hade något val. Så om det handlar om rätten att välja och friheten att bestämma... Fungerar Citerad abort. Wikimedia Foundation Inc. Mot legal abort Lagligheten av abort har varit ett diskussionsämne under ganska lång tid nu. Pro-life-deltagare och pro-choice-deltagare går huvud i huvudet och diskuterar vad det rätta att göra skulle vara. Även om man ger kvinnor rätten att välja att göra med sina kroppar vad de än vill göra med dem, kommer hälsoriskerna och de samhälleliga effekterna och effekterna som legalisering av abort skulle ha att uppväga alla valfrihetsargument. Kvinnor som gör ens en abort under sin livstid har en ökad chans att få fysiska besvär och sjukdomar än kvinnor som inte har gjort abort.


Referenser: Monahan, M. Effekterna av abort. I AbortFakta. Hämtad 15 augusti, , från Masse, S. Abortrisker. I Ramah International. Hämtad 15 augusti, , från. FÖRSVARA EN OMENS RÄTT ATT VÄLJA ABORT Abort, eller valfri graviditetsavbrytande, är troligen före den nedtecknade mänskliga historien, och praktiseras i praktiskt taget alla samhällen över hela världen. I slutändan kräver Förenta staternas konstitution att lämpliga riktlinjer för att definiera lagligt tillåtna aborträttigheter och relativ oro för... Citerade verk 1. Abrams, Natalie och Buckner, Michael D. Medicinsk etik: en klinisk lärobok och referens för hälso- och sjukvårdspersonal.


Cambridge: MIT Press, 2. Bronowski, Jacob. Vetenskap och mänskliga värderingar. Guiden till praktiken är ibland tvetydig, till exempel antyder Rashi, den store medeltida läraren, i ett fall att fostret inte har några rättigheter, men på andra ställen verkar det antyda motsatsen Berke pp. Ingen judisk källa accepterar dock abort i syfte att förhindra födelsekontroll eller sterilitet, vilket är en praxis som "billiga människors liv" och allmän moral Berke pp. Abort fortsätter att vara en mycket omtvistad fråga i USA, med få tecken på minskning, och faktiskt ökade tecken på att den placeras i främsta rummet på många agendor. Johnson pp.


orks Citerad Berke, Matthew. 2 februari, Hämtad 1 augusti, från HighBeam Research Librarys eb-sida. Feder, Don. 8 juli, Feder1, Don. Ortodoxa judar som... Verk som citeras Berke, Matthew. Hämtad 1 augusti från HighBeam Research Librarys webbplats. Attitydundersökning om abort Under en lång tid har abort varit en kontroversiell och splittrad fråga som har sett omfattande debatter mellan liv- och valförespråkare. Denna frågas ökade debatter och splittrande karaktär bidrar till olika attityder till den. Att undersöka människors attityder till abort hjälper därför att bestämma den lämpligaste lösningen på denna praxis i förhållande till befintliga argument och motargument.


Syftet med denna undersökning är att få människors perspektiv på deras känslor och åsikter om den samtida abortfrågan. Denna undersökning genomförs för att hjälpa människor att informera om denna kontroversiella fråga, eftersom personer som är emot praxis tenderar att till stor del vara felinformerade. Under denna process kommer undersökningen att hjälpa till att belysa hur människor... Referens Smith, T. Trender i allmänhetens attityder till abort. abort är ett alternativ för att avsluta en graviditet. Det mest fantastiska exemplet på att detta är sant är fall av våldtäkt och incest eller när moderns liv är i uppenbar fara. Abort på begäran av någon annan anledning än försenad preventivmedel sker dock alldeles för ofta och måste antingen förbjudas direkt eller åtminstone begränsas på något större sätt.


Författaren till denna rapport kommer att förklara skälen till att tro att så är fallet och varför alla läsare av denna uppsats bör göra detsamma. Skäl för att göra abort olaglig Som antyddes i inledningen bör aborter i fall av att moderns hälsa är i fara samt graviditeter till följd av våldtäkt och incest överlåtas till den gravida personen eller dennes vårdnadshavares val. Men aborter som en fördröjd form av preventivmedel är helt onödigt och... Verk Citerad Matarese, Jennifer. Abortpolicy Beskrivning Uttalande av policyn Förenta staternas policy om abort fastställdes för fyrtio år sedan i ett landmärkesbeslut, i fallet oe v. Wade, som legaliserade abort under graviditetens första trimester.


Kort historia av policyn I fallet oe v. Wade, en ensamstående kvinna vid namn oe väckte grupptalan som ifrågasatte konstitutionaliteten i de kriminella abortlagarna i delstaten Texas. I det här fallet fick en legitimerad läkare vid namn Hallford, som hade statligt åtal mot honom pågående, ingripa. Ett barnlöst par, känt som Does, attackerade lagarna och baserade den påstådda skadan på de framtida möjligheterna till preventivmedelssvikt, och angav att de inte var förberedda för att bli föräldrar och hustruns hälsa. Domstolen beordrade abortstadgarna ogiltiga "som vaga och övergripande kränkande av målsägandens ... Referenser Roe v. Wade HÖGSTA DOMSTOLEN I USA U.


ÖVERKLARING FRÅN USA:S TINGSRÄTT FÖR NORRA DISTRIKTET TEXAS. Hämtad från: Catholic Perspectives on Culture, Society and Politics Vox Nova. html Norrander, B. Och Wilcox, C. Policy Studies Journal, Vo. Abort till fattigdom Fattigdom och abort Upprymningen av fattigdom till abort Framstegen i globaliseringen under det nuvarande århundradet, och de tekniska framstegen, världen har upplevt drastiska förändringar när det gäller kultur och sociala frågor. Människor i både utvecklade och utvecklingsländer ändrar sin konservativitet och anammar nya idéer. Medvetenhet förverkligas och nivåerna av läskunnighet ökar gradvis. Information om livet och dess betydelse är tydligare jämfört med tidigare, där människor inte exponerades.


På grund av detta pågår heta debatter om abortfrågor i samhället. Denna artikel kommer att analysera situationen där fattigdom påverkar abort och hur fattiga kvinnors liv är inblandade. Policyer som hjälper till att motverka dessa frågor diskuteras också kritiskt. Inledning Vetenskaplig forskning och innovation har varit högst under 2000-talet. Forskare siktar på att förbättra människors liv. Men förslagen... Referenser Djerassi, C. Abort i USA: politisk eller politik? Bulleting of the Atomic Scientists, 42 4 , Kimport, K. Sociala källor till kvinnors känslomässiga svårigheter efter abort: Lärdomar från kvinnors abortberättelse. Perspectives on Sexual and Reproductive Health, 43 2 , Levine, B. Abortpolitik och fertilitetsekonomin.


Society, 41 4 , MacNair, R. Fattigdom och abort. Hämtad från www. Abort på våra samhällen Abort är en kontroversiell fråga som har diskuterats i flera år utan lösning. Argumenten för och emot frågan finns i överflöd men de kulturella, religiösa, sociala och personliga faktorerna relaterade till abort är så starka att det blir omöjligt att helt tillfredsställa de olika grupper som är inblandade i debatten. Medan pro-abortisterna hävdar att kvinnan har rätt att välja mellan att föda eller avbryta den, menar antiabortisterna att det är mord att avbryta ett fosterliv och att ge rätten till beslutet till en person skulle orsaka undergången av lag, livsvärde och människovärde som vi känner det.


Men att föda ett barn som inte önskas av föräldrarna skapar en hel uppsättning nya problem som ensamstående föräldraskap, ekonomiska värdeminskningar, försummelse av barn och överbefolkning i städerna, för att bara nämna några. Problemformulering: Denna forskning hävdar att... En saga antyder att man inte har kontakt med verkligheten. Slutligen stavar den sista raden i dikten tydligare vad en abort är. Berättaren hänvisar till "den här bebisen som jag blöder. Motstridiga känslor, symboliserade av gråheten och även av avskildheten och bristen på ansvar, är oundvikliga när... Ilska kan också riktas mot det allmänna samhället eller omständigheter som hindrade kvinnan från att ha en optimalt hälsosam graviditet eller från att kunna ge ett barn en hälsosam och hälsosam miljö att växa och blomstra i.


Alla dessa problem kan ha allvarliga effekter efter abort på kvinnor som genomgår ingreppet. På grundval av dessa fynd rekommenderar författarna att abort inte bör legaliseras. En annan version av argumentet om mänskliga rättigheter förespråkas av Pruss, som fokuserar på fostret som en person med en identitet. Pruss anser att fostret vid befruktningen inte är en fysisk del av moderns identitet lika lite som det är en del av faderns identitet. Med andra ord är fostret som en separat enhet, även om det under de första nio månaderna av sitt liv är beroende av sin mor för sitt fortsatta liv.


Även om det…. Referenser BBC. Argument mot abort. Etikguide. shtml Donahue, J. Och Levit, S. Ytterligare bevis på att legaliserad abort minskade brottsligheten. Journal of Human Resources, Vol. pdf Fergusson, D. Och Ridder, E. Abort hos unga kvinnor och efterföljande psykisk hälsa. Journal of Child Psychology and Psychiatry. Vol 47, nr. pdf Grimes, D. Och Shah, jag. Osäker abort: pandemin som kan förebyggas. Serien Lancet Sexual and Reproductive Health. Dessutom bör skolans policy att låta föräldrar veta när det finns problem med deras barn endast relateras till frågor som rör skolgång. Det som händer i en elevs liv och som inte är relaterat till skolan bör inte vara skolans angelägenhet. Det skulle därför vara oetiskt av Donna att ringa Melissas föräldrar och berätta att deras dotter är gravid.


Den informationen berättades för Donna i förtroende och har ingenting att göra med flickans prestation i skolan. Slutsats Kortfattat verkar det som att Donna borde undvika att berätta för Melissas föräldrar om graviditeten och den avsedda aborten, eftersom det inte har med skolverksamhet att göra och Melissa är gammal nog att göra abort utan föräldrarnas medgivande i hennes delstat. Även om det är förståeligt att Donna är emot abort med tanke på hennes katolska tro, är de personliga och inte relaterade till... Referenser De La Torre, M. Gör kristen etik från marginalen.


NY: Orbis Books. Fagothey, en. Rätt och resonera. Sarat, a. Lagens gränser. Stanford: Stanford University Press. Skolor hindrade från att berätta för föräldrar om abortlagen i landet. Del ett Enligt British Pregnancy Advisory Service avser en abort att en graviditet avbryts så att man undviker ett barns födelse. Abort är ett av de mest intensiva och hetblodiga ämnena i samhället idag, vilket framkallar en mängd åsikter, påståenden och hårda dogmer. Faktum är att fram till det sista kvartalet av 1800-talet, då aborthandlingen ansågs vara ett brott, var abort definitivt laglig före en tidsperiod som kallas för snabbare — den fjärde månaden av graviditeten Reagan, Dessa medel kommer att användas för bemanning och driver centret och tillhandahåller vägledning, informativ litteratur och hjälp till kvinnor som söker ett alternativ till abort.


Women's Wellness Center and History I , Centers for Disease Control and Prevention CDC släppte data angående antalet aborter utförda tre år tidigare i Med tanke på att en epidemi definieras som en "utbredd förekomst av en infektionssjukdom i ett samhälle vid en viss tidpunkt, "eller i meningokocktermer, en attackfrekvens som är mer än 15 fall för varje, människor Green, Swartz, Mayshar, Lev, Levanthal, Slater, Shemer, kan det vara lämpligt att konstatera att abort i Amerika har nått utöver epidemiska proportioner.


Enbart rapporterar CDC att aborter utfördes vid en... Referenser Durden, T. Det konstigaste du kommer att se idag. När är en epidemi och epidemi. Israel Medical Association Journal, 4 1 : Guttmacher Institute. Framkallad abort i USA. Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig. Filtrera efter:. Nyckelord s Filtrera efter nyckelord: lägg till komma mellan varje. Mest relevant Nyligen tillagd Mest populär.

No comments:

Post a Comment