Wednesday, January 19, 2022

Legalisera ogräsuppsats

Legalisera ogräsuppsats



Parafraseringsverktyg Parafrasera min uppsats. Dembo, R. Relaterade inlägg Gratis essäguider Hur man skriver en mördare Legalisera ogräsuppsats Uppsats, exempel och disposition gör min uppsats! Chicago, IL: University of Chicago Press. Det finns många missuppfattningar om marijuana i den moderna världen. Forskning visar att marijuana kan minska anfall hos epileptiska personer. Medan många individer känner till […], legalisera ogräsuppsats.





Relaterade ämnen



Flera källor har föreslagit och i vissa fall bevisat att legalisering eller åtminstone avkriminalisering av marijuana kan minska våldsbrott och avsevärt minska antalet människor som fängslas för droganvändning. Detta skulle legalisera ogräsuppsats fler individer att fortsätta vara de bidragande medlemmarna i samhället som de ofta var innan de fångades med ett relativt ofarligt ämne. Att legalisera marijuana skulle också frigöra välbehövlig finansiering och redan ansträngd brottsbekämpande arbetskraft för att bekämpa mer brådskande sociala frågor. Vad bevisen tyder på är att legalisering av marijuana kan innebära en stor fördel för samhället. Dessa bevis är välkända över hela den vetenskapliga, politiska och offentliga arenan inklusive ekonomi och sociala frågor, men det har ännu inte åtgärdats.


Få dina uppdrag gjorda legalisera ogräsuppsats riktiga proffs, legalisera ogräsuppsats. Spara din dyrbara tid och legalisera ogräsuppsats dina märken med lätthet. Fyll bara i dina HW-krav så kan du lita på oss! Enligt en rapport i The Economist Case for Legalization är oron för att en växande droganvändande och beroende befolkning skulle uppstå om marijuana gjordes mer tillgänglig är falska. Även om tidningen erkänner legalisera ogräsuppsats priset på läkemedlet är artificiellt högt, det tillskriver detta svårigheterna med att kringgå lagen.


Författarna till denna rapport indikerar att det bara är på grund av den höga kostnaden och svårigheten att få tag på det som fler individer inte har experimenterat med det. Istället blir de beroende, antingen fysiskt eller psykiskt, av andra, ofta mer skadliga men ändå lagliga substanser som receptbelagda mediciner eller alkohol. För att stödja deras argument för legalisering även om antalet misstänkta användare skulle stiga, bygger Economist-artikeln Case for Legalization på John Stuart Mills teorier. Detta är en grundande teori som för det mesta har ignorerats i beslut som fattats om alkohol och tobak, som båda har visat sig direkt orsaka betydande skada för oskyldiga andra, legalisera ogräsuppsats, men har inte ignorerats angående klass C-ämnen som marijuana.


Argumentet att fler skulle bli vanliga användare av ämnet är dock ogrundat. använde en undersökning för att fastställa antalet gymnasieelever som använde marijuana i dessa områden före legaliseringen och efter att medicinsk marijuanaanvändning godkändes, legalisera ogräsuppsats. I alla undersökta årskurser minskade faktiskt marijuanaanvändningen i 7:e klass, 9:e och 11:e klass efter att det blev lagligt på en begränsad basis. Förutom villfarelserna från anti-legaliseringssidan när det gäller ökad användning, uppväger skadan som åsamkas dem som är inblandade med marijuana vida de fördelar som uppnås med nuvarande lagstiftning och fortsätter ändå att existera.


Fattiga länder där drogen tillverkas blir snabbt överkörda av brottslingar och ligister, människor som bryter mot lagen på flera nivåer. Eftersom produktion och export anses vara en kriminell verksamhet, finner de faktiska brottslingarna framgång snarare än nederlag. Individer inom de rika länderna som köper drogerna är ofta annars produktiva samhällsmedlemmar. Under legalisering skulle regeringar kunna standardisera kvaliteten, reglera legalisera ogräsuppsats åldrar tillåtna att köpa produkten och öppet ge säkerhetsvarningar direkt till befolkningen.


Ingen föreslår att legalisering helt enkelt skulle göra marijuanarökning till en allmän eftergift. Även The Economist påpekar eventuella åtgärder som vidtagits legalisera ogräsuppsats bör göras långsamt för att undvika några av de fallgropar som har uppstått när andra historiska förbud upphävdes. Studier visar att majoriteten av människor som använder marijuana inte blir vanliga, dagliga användare. De flesta av dessa användare är inte inblandade i kriminella beteenden relaterade till användningen av marijuana. dock, legalisera ogräsuppsats, studien fann att alkoholanvändning av unga tonåringar var en indikator på våldsamt beteende senare i livet. Marijuanaanvändning, kanske inte överraskande med tanke på dess effekter, legalisera ogräsuppsats, var inte relaterat till våldsamma aktiviteter.


Det är en felaktighet att antyda att tonåringar begår brott i en högre takt bara för att stödja en cannabisvana. För mer hjälp, utnyttja vår pool av professionella skribenter och få experttjänster för uppsatsredigering! Många stater inklusive Rhode Island, Kalifornien, Alaska, Hawaii, Colorado, Oregon, Nevada, Montana, Washington, Vermont, Michigan, New Mexico och Maine och många läkare har erkänt legalisera ogräsuppsats verkliga fördelarna med marijuana som legalisera ogräsuppsats naturlig medicin för att behandla flera former av allvarliga hälsotillstånd. Federal lag ersätter dock statlig lag. Som ett resultat har läkare inom U. gränser kan inte lagligt dispensera marijuana och inte heller kan en patient äga det lagligt oavsett hur mycket det kan hjälpa dem. De flesta amerikaner är inte emot medicinsk användning av marijuana, men all användning av marijuana är fortfarande emot federal lag, vilket innebär att människor får hårdare straff om de blir fånga.


Även om U, legalisera ogräsuppsats. regeringen har deklarerat ett totalförbud mot marijuana, denna metod har inte lyckats som avsett. Allt det har gjort är att ändra arrangemanget av utbud och efterfrågan genom att tvinga legalisera ogräsuppsats av denna marknad. De flesta europeiska länder skiljer cannabis från de hårdare drogerna i legalisera ogräsuppsats lagar och språk, men USA ser det som lika skadligt. Ett bra exempel på en måttlig inställning till idén om marijuana finns i USA. I det landet riskerar personer som ertappas med att använda eller inneha substansen inte omedelbart obligatoriskt gripande.


Obligatorisk arrestering inträffar endast när accelererande omständigheter föreligger såsom när drogen används i närvaro av minderåriga eller andra, svårare droger upptäcks också. Däremot arresteras inte personer över 18 år i Nederländerna som röker marijuana diskret. Innehav av fem gram eller mindre eller personlig odling av mindre än fem plantor åtalas inte heller. Inom landet finns det flera kaféer som har tillstånd att sälja marijuana i sina butiker. Enligt deras licens får de hålla upp till gram marijuana bakom disken vid varje given tidpunkt och ytterligare ett gram i förvaring.


En annan lag som antogs tillåter läkare att skriva ut marijuana för medicinskt bruk genom lokala apotek Coughlin, USA. systemet vilar på en bekväm medelpunkt mellan USA:s no-toleranspolicy. och Nederländernas nästan försummade politik. dock, legalisera ogräsuppsats, de är fortfarande de hårdaste lagarna i ämnet som finns i Europa. Begreppet legalisering innebär olika betydelser för olika människor. För vissa betyder det enkel, generell legalisering. Detta tillvägagångssätt skulle ta vinsten och brottet ur handeln, legalisera ogräsuppsats.


Ett annat tillvägagångssätt föreslår legalisering av drogen legalisera ogräsuppsats steg för steg. Det första steget skulle vara att göra marijuana lagligt under begränsade omständigheter, men inte underkastad så stela lagar som det finns under nu. Nästa steg skulle vara att avskaffa no-toleranspolitiken till förmån för mer ändamålsenliga och sunda resonemang. Olika grader av avkriminalisering som dessa förväxlas ofta med total legalisering. Alkohol är till exempel lagligt, legalisera ogräsuppsats, men det är inte lagligt att använda en bil under dess inflytande eller att sälja den till personer som är yngre än 21 år Nadelmann. Samma tillvägagångssätt kan användas när det gäller marijuanaanvändning. Men valet är legalisera ogräsuppsats helt enkelt en svartvit fråga om huruvida man ska legalisera eller inte.


Även om narkotikalagarna mot marijuana är lättade i England och Nederländerna, finns det fortfarande lagar mot det, legalisera ogräsuppsats. Det fortsatta förbudet mot marijuana är föga meningsfullt med tanke på dess tömning på ekonomi, sociala frågor och andra lagbekämpande insatser. Legalisering innebär få risker som nationen inte redan står inför, tar bort flera risker som införts helt enkelt på grund av dess olaglighet och ger patienter med allvarliga sjukdomar som cancer, HIV, AIDS och andra tillstånd ett sätt att finna mindre skadlig lindring. Chaiken, J. Tonry Eds. Chicago, IL: University of Chicago Press. Dembo, R. Nadelmann, Ethan. Ämne marijuanalagstiftning. Nivå gymnasieskola.


Sidor 5. Ord Legalisera ogräsuppsats 4. Studyfy använder cookies för att ge bästa möjliga upplevelse. Läs mer. Studyfy använder säkrade cookies. Tjänster Anpassat skrivande Avhandlingsskrivande Forskning Pappersskrivning Läxhjälp Vilken typ Uppsatsredigering Korrekturlästjänst Läroböcker Sök. Köp en uppsats Beställ en uppsats Betala för uppsats Math Läxhjälp Fysik Läxhjälp. Hur det fungerar Författare FAQ Kontakta oss. Logga in Bli medlem. Uppsatsprover Marijuanalagstiftning Uppsatser om legalisering av marijuanauppsats. Kämpar med din HW? Använde våra uppsatsprover för inspiration? Redigera min uppsats. Högprofilerad intressegrupp Inflytande på lagstiftning Uppsats.


Uppsats om legalisering av marijuana. Legalisering legalisera ogräsuppsats marijuanauppsats. Marijuanalagstiftning: mediauppsatsens roll. Cannabisanvändningspolicy i USA och Nederländerna, och dess betydelse för policyändring i den brittiska uppsatsen. Hitta gratis uppsatser Vi förser dig med originaluppsatsprover, perfekt formatering och stil Begäran måste innehålla minst 2 tecken Sök. Populära ämnen En ros för Emily American Dream Djurens rättigheter Inbördeskriget Kalla kriget Cybermobbning Dödsstraff Utbildningsmål Familj George Washington Stor depression Vapenkontroll Hemlöshet Imperialism Macbeth Management Marijuana Lagstiftning Martin Luther King Minimilön Natur vs Nurture Överbefolkning Polis Brutalitet Romeo och Julia Rose Parks Skoluniform Slaveri Stress Tonårsgraviditet The Great Gatsby Historien om en timme Vietnamkriget Vattenföroreningar Vem är jag.


Prover efter uppsatstyp Argumentativ Jämför och Kontrast Övertygande. Citera denna sida APA Legalisera ogräsuppsats Harvard Chicago ASA IEEE AMA. Mar 12, Studyfy, Mar 12, Accessed 07 Jan, Om våra tjänster Redigering. Läxhjälp.





argumenterande uppsatser om skoluniformer



Marijuana kan vara till hjälp här genom att röra upp aptiten, minska illamående och minska smärta. Nawaz, Det finns även andra cannabinoidläkemedel som används för samma ändamål som godkänts av FDA. Det visades dessutom av en studie att användningen av marijuana kan kontrollera epileptiska anfall. På cirka tio timmar hade anfallen stoppats av drogerna Nawaz. Det visade sig att anfallen kontrollerades av THC som band de hjärnceller som var ansvariga för att reglera avslappning och kontrollera excitabilitet. Vissa forskare hävdar att marijuana är beroendeframkallande.


Enligt dem blir en av tio marijuanaanvändare beroende med tiden. De hävdar att om man slutar använda drogen plötsligt kan de drabbas av abstinenssymtom som ångest och irritabilitet Barcott. Men samma argument kan tillämpas på cigarettrökning, vilket särskilt är lagligt. Det finns ett behov av att göra fler studier av detta påstående som sprids av motståndare till legalisering av marijuana. Det hävdas också att användning av marijuana minskar den mentala hälsan. De som är emot legaliseringen av fritidsmarijuana vill citera studier som visar att användare av drogen lider av minnesförlust och begränsat blodflöde till hjärnan.


De hävdar också att användare har högre chans att utveckla depression och schizofreni. Men dessa påståenden har ännu inte fastställts helt av vetenskapen Barcott. Påståendet om depression och schizofreni är särskilt oklart eftersom forskarna inte är säkra på om drogen utlöser tillstånden eller om den används av rökare för att lindra symptomen. Det hävdas vidare att användning av marijuana skadar lungorna mer än cigarettrökning. Det antas att marijuanarökare andas in röken djupare i sina lungor och låter den stanna där längre.


Sannolikheten för lungcancer, enligt detta argument, kan ökas genom denna djupare, längre exponering för cancerframkallande ämnen. Argumentet berör dock inte användningsfrekvensen mellan marijuana- och cigarettrökare Barcott. Det tar inte heller hänsyn till sådana alternativa administreringsmetoder som ätbart, tinkturer och förångning. Legalisering av marijuana skulle leda till förbättrad kvalitets- och säkerhetskontroll. Att köpa drogen utanför gatan ger slutanvändarna ingen möjlighet att veta vad de exakt får. Detta skulle säkert fungera i marijuanaindustrin precis som det fungerar i tobaks- och alkoholindustrin.


Användare skulle kunna veta vad de exakt får i utbyte mot pengarna de erbjuder. Dessutom skulle det inte finnas några risker för användare att ta in okända ämnen blandade i marijuana som säljs på gatorna. Marijuana borde också vara lagligt eftersom det har ett medicinskt värde. Folkhälsan skulle förbättras och hälso- och sjukvården skulle uppleva mindre avlopp om medicinska cannabisprodukter gjordes tillgängliga för dem som lider av de nämnda tillstånden. Följaktligen skulle mer offentliga medel finnas tillgängliga för sådana andra public service-satsningar som skolor och vägar. Bland de viktigaste argumenten mot legalisering av marijuana är ofta att legalisering skulle ge en ökning av drogpåverkad körning. Detta argument hävdar att även nu när drogen ännu inte har legaliserats fullt ut i landet, har den redan citerats vara en viktig orsaksfaktor till dödsfall, skador och krossningar på motorvägar.


Det visade sig i ännu en studie att det slår dock logiken varför marijuana är illegalt på grund av att det skulle öka drogpåverkad körning medan alkohol är lagligt men också väsentligt bidrar till samma problem. Som diskussionen visar skulle legalisering av marijuana ha många fördelar. Läkemedlet är förknippat med behandling av många allvarliga sjukdomar inklusive den fruktade cancern. Legalisering skulle också rädda användare från att konsumera osäker marijuana som säljs av skrupelfria människor. Det finns också andra hälsotillstånd som kan kontrolleras genom läkemedlet. Argument mot dess legalisering baserat på dess effekter på människors hälsa saknar också tillräckligt vetenskapligt stöd.


Det är alltså bara säkert att drogen är legaliserad i alla stater. Barcott, B. Rensa folket: framtiden för laglig marijuana i Amerika. New York, NY: Time Home Entertainment. Caulkins, J. Legalisering av marijuana: vad alla behöver veta. New York, NY: Oxford University Press. Följande är några av de element som borde ha inkluderats:. Debatter lär oss hur man bedömer bevis- och förfrågningsprocedurer och hur man kritiserar motstridiga hypoteser. Hälsofördelarna med legalisering av marijuana. ü I tester har farmaceutisk cannabis visat sig minimera illamående och nästan helt undvika spy från cancerbehandling.


ü Muskelstelhet, som vanligtvis är förknippad med multipel skleros och förlamning, kan lindras av marijuana. ü Marijuana kan hjälpa mot vissa kroniska tillstånd, som neuropatisk smärta. ü När de extraheras, som CBD, kan dessa kemikalier hjälpa till att öka medicinska behandlingsval samtidigt som man undviker att bli hög av THC som finns i marijuana. Negativa konsekvenser av legalisering av marijuana. x Marijuana skadar ditt korttidsminne om du använder det ofta. x Rökning av droger, vare sig det är nikotin eller marijuana, är skadligt för lungorna.


x Marijuana har en betydande risk för brott och missbruk på grund av ökad droganvändning. x Marijuana har kopplats till en mängd bilolyckor och olyckor på arbetsplatsen. Använda medicinska studier Det har inte gjorts några upprörande påståenden. Alla fördelar och nackdelar stöds av studier och expertgranskade medicinska tidskrifter. Om det här ämnet finns det några viktiga fördelar att tänka på när du skriver din uppsats:. Använda underrubriker och underpunkter Underrubriker, punktpunkter, sekventiella listor och andra delar av dokumentet beskrivs med rubriker. De hjälper till att ge visuella ledtrådar så att läsarna bättre kan skilja sig åt. På grund av förändringarna i teckenstorlek kan läsarna skilja de väsentliga delarna från resten.


Slutsats Det finns ingen sammanfattning, analys eller slutsats i uppsatsen om legalisera marijuana i provet. Som en slutsats kan dock följande stycke inkluderas:. Även om ämnet medicinsk marijuana fortfarande är splittrat, vinner det dragkraft som ett lagligt terapival för en mängd olika sjukdomar. Även om flera stater har legaliserat cannabis för medicinska ändamål och ett fåtal har legaliserat det för kommersiella ändamål, skulle fler lagstiftare och den nationella regeringen behöva göra det erkänt och marknadsfört över hela landet. Men att påvisa eller motbevisa effektiviteten av medicinsk marijuana och så småningom lätta på dess användningsrestriktioner skulle kräva en betydligt större investering för auktoriserad klinisk forskning.


Punkter att tänka på. Uppsatsen om legalisera marijuana som nämns ovan kan utveckla följande punkter:. Liksom alla andra former av uppsatser består en uppsats om legalisera marijuana av en introduktion, kroppssektioner och en slutsats. Studenter får ofta i uppdrag att skriva en uppsats om legalisering av marijuana för att kontrollera sina kunskaper om aktuella angelägenheter. Rubriker och underrubriker kan göras visuellt åtskilda från resten av texten genom att använda fetstil eller olika textstorlekar. Totalt uppdrag Hjälp Om du letar efter en möjlighet att arbeta hemifrån och tjäna stora pengar. TotalAssignmenthelp Affiliate-programmet är det bästa valet för dig. Total Assignment hjälp är en uppdragshjälp Onlinetjänst tillgänglig i 9 länder. Vår lokala verksamhet sträcker sig över Australien, USA, Storbritannien, Sydostasien och Mellanöstern.


Med lång erfarenhet av akademiskt skrivande har Total uppdragshjälp en stark meritlista med att leverera kvalitetsskrivande till ett nominellt pris som möter de unika behoven hos studenter på våra lokala marknader. Vi har ett specialiserat nätverk av högutbildade skribenter, som kan tillhandahålla bästa möjliga uppdragshjälplösning för alla dina behov. Nästa gång du letar efter uppdragshjälp, se till att ge oss ett försök. Beställ nu. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Hur man skriver en uppsats om legalisera marijuana? Kategorier Utbildning. Negativa konsekvenser av legalisering av marijuana x Marijuana skadar ditt korttidsminne om du använder det ofta. Om det här ämnet finns det några viktiga fördelar att tänka på när du skriver din uppsats: För det första kommer din uppsats att vara mer intressant och kreativ.


När det gäller att lägga till information har du flera alternativ. För det tredje skulle din uppsats vara unik. För det fjärde skulle dina tankar vara mer organiserade och effektiva. Men som en slutsats kan följande stycke inkluderas: Även om ämnet medicinsk marijuana fortfarande är splittrat, vinner det dragkraft som ett lagligt terapival för en mängd olika sjukdomar. Varför tilldelas studenter legalisera marijuanauppsatser?

No comments:

Post a Comment