Tuesday, February 8, 2022

Uppsats för fred

Uppsats för fred



Fred och harmoni i folket kan också ta bort arbetslösheten i landet. Skriv en detaljerad kommentar, relevant för ämnet, uppsats för fred. Människans oro för fred kan bedömas genom att ta hänsyn till det faktum att alla religioner, alla religiösa skrifter och flera religiösa ceremonier är engagerade i fredens sak och alla dessa förespråkar ett eliminering av krig. Varje människa i landet bör utbildas från barndomen för landets välfärd till framtiden. Faktum är att slåss i en naturlig uppsats för fred hos människan.





✔️ 200 essäämnen om världsfred



Utan tvekan är krig ett ont, uppsats för fred, den största katastrofen som drabbar människor. Den för med sig död och förstörelse, sjukdom och svält, fattigdom och ruin i dess spår. Man behöver bara se tillbaka på den förödelse som utlöstes i olika länder för inte många år sedan, uppsats för fred, för att uppskatta krigets destruktiva effekter. En särskilt oroande sida av moderna krig är att de tenderar att bli globala så att de kan uppslukas uppsats för fred hela världen, uppsats för fred. Men det finns människor som betraktar krig som något stort och heroiskt och ser det som något som tar fram det bästa i människorna, men detta ändrar inte det faktum att krig är en fruktansvärd, fruktansvärd olycka.


Detta är särskilt så nu när ett krig nu kommer att utkämpas med atombomber. Vissa människor säger att krig är nödvändigt. En blick på den förflutna historien kommer att visa att krig har varit ett återkommande fenomen i nationens historia, uppsats för fred. Ingen period i världshistorien har haft de förödande effekterna av kriget. Vi har haft krig av uppsats för fred typer långa och korta. Med tanke på detta verkar det uppsats för fred att tala om permanent och evig fred eller att göra upp planer för upprättandet av evig fred.


Vi har haft förespråkare för icke-våld och teorin om människans brödraskap. Vi har haft Buddha, Kristus och Mahatma Gandhi. Men trots det har vapen alltid använts, militär makt har alltid använts, vapenkrockar har alltid förekommit; krig har alltid förts. Krig har verkligen varit ett så markant inslag i varje tidsålder och period att det har kommit att betraktas som en del av nationernas normala liv. Poeter och profeter har drömt om ett årtusende, en utopi där krig inte kommer att existera och evig fred kommer att råda på jorden.


Men dessa drömmar har inte uppfyllts. Efter det stora kriget trodde man att det inte skulle bli något krig för uppsats för fred lång tid att komma och en institution kallad Nationernas Förbund grundades som ett skydd mot krigsutbrott. Förekomsten av ett annat krig visade dock slutgiltigt att att tänka på en obruten fred är att vara orealistiskt och att ingen institution eller församling någonsin kan säkerställa fredens beständighet. Nationernas Förbund kollapsade totalt under de spänningar och påfrestningar som Hitler skapade. Förenta Nationernas organisation med allt det goda arbete som den har gjort visar sig inte vara så effektivt som man önskade.


Ett stort antal krig, de senaste är det i Vietnam, uppsats för fred, den andra mellan Indien och Pakistan, eller indokina-kriget, Iran-Irak-kriget eller arabiska Israel-kriget, har utkämpats trots FN. Faktum är att slåss i en naturlig instinkt hos människan. När individer inte alltid kan leva i fred, är det verkligen för mycket att förvänta sig att så många nationer ska leva i ett tillstånd av evig fred. Dessutom kommer det alltid att finnas stora meningsskillnader mellan olika nationer, olika synvinklar att se på frågor som har internationell betydelse, radikala skillnader i politik och ideologi och dessa kan inte lösas genom enbart diskussioner, uppsats för fred.


Så att tillgripa krig blir nödvändigt under sådana omständigheter. Före andra världskrigets utbrott spreds till exempel uppsats för fred Kommunismen i Ryssland skapade misstro och misstänksamhet i Europa, demokrati var ett öga för Nazityskland, brittiska konservativa var oroliga för möjligheten att Storbritannien skulle bli kommunistiskt. Kort sagt, den politiska ideologin hos ett land som var avsky för andra tider var verkligen inte gynnsam för fortsatt fred. Lägg till allt detta de traditionella fienderna mellan nationer och internationell disharmoni som har sina rötter i tidigare historia. Till exempel ville Tyskland hämnas de förödmjukande villkoren uppsats för fred henne vid slutet av kriget och ville krossa det brittiska imperiet och upprätta ett eget imperium.


Tidigare sår, uppsats för fred, i själva verket blev de inte helade och uppmanade den att ta hämnd. En febril kapprustning pågick mellan de fientliga nationerna i väntan på en sådan händelse, och nedrustningsinsatser visade sig vara meningslösa. Indo-Pakistan kriget utkämpades över Kashmirfrågan. Kriget i Vietnam berodde på ideologiska skillnader. Det verkar också som att om freden skulle fortsätta under en lång period, skulle människor bli trötta på livets monotoni och skulle söka krig för en förändrad människa är en mycket dynamisk varelse och det verkar som att han inte kan vara nöjd med bara fredsverk. odling av konst, utveckling av materiella bekvämligheter, utvidgning av kunskap, medel och redskap för ett lyckligt liv.


Han vill ha något spännande och fullt av spänning och han kämpar för att få utlopp för sin samlade energi. Det måste också erkännas att kriget har sin goda sida. Det sporrar män till hjältemod och självuppoffring. Det är ett incitament till vetenskaplig forskning och utveckling, uppsats för fred. Krig är uppenbarligen en flykt från fredens letargi. Hoppa till innehållet. Skriv din sökning. Lägg till engelsk sammanfattning till startsidan Lägg till!





exempel på uppsatsen



På samma sätt inkluderades uppsatsen om fred och harmoni om dess betydelse bland människorna i samhället. Uppsatsen om behovet av fred och harmoni i samhället säger om hur detta kommer att bidra till utvecklingen och välståndet i landet och mycket mer information. Längre ner i artikeln listas citaten om Peace and Harmony. Fred och harmoni är några av de grundläggande sakerna som bör inskärpas i människornas liv i befolkade länder. Detta är förutsättningen för tätbefolkade länder som Indien, Bangladesh för folket och landsutvecklingen. Fred och harmoni kan skapa enighet i folket och hjälpa till att underlätta styrning för demokratin att styra i länderna. Eftersom länderna har olika religiösa människor finns det risk för religiösa upplopp och kaos i folket.


Att upprätthålla fred och harmoni mellan folket ligger i händerna på regeringen och dess regler. Reglerna och jämlikheten i regeringens politik för de olika människorna kan upprätthålla fred och harmoni mellan människorna. I takt med att teknik och utveckling ökar vilket kan hjälpa människor fysiskt men fred och harmoni kan göra människor enade och öka utvecklingen. För att stoppa problemen och problemen i landet kommer fredliga dialoger att hjälpa till att lösa problemen. Många metoder som sekularism, jämlikhet, betydelse för religioner, etc är några av metoderna för att främja fred och harmoni bland människor.


Alla religiösa överhuvuden och predikanter borde utbilda sitt folk att leva i fred och harmoni. Det finns stora fördelar med fred och harmoni snarare än nackdelar och problem. Alla skolor och äldre borde lära barn om fred och harmoni och dess fördelar för samhället. Världens ungdomar bör engagera sig i att förbättra freden och harmonin i landet. Fred och harmoni är ett av de grundläggande behoven för enighet och utveckling av nationen till dess välstånd. Varje nation behöver fred och harmoni mellan folket för att expandera landets tillväxt. Lagarna och reglerna i landet bör vara lika mellan medborgarna för att undkomma kaoset och religiösa störningar för att upprätthålla harmoni i folket. Med denna fred och harmoni kan folket i landet utveckla social och kulturell jämlikhet bland folket.


Det gör nationen enad vid de tidpunkter som behövs för att möta den illegala verksamheten som sker i eller till landet. Några av dessa är följande:. Det är svårt att upprätthålla fred och harmoni i landet tills var och en av oss är medvetna om sitt behov och bidrar till samma. Regeringen ensam kan inte säkerställa en känsla av broderskap och vänskap i samhället. Fred och harmoni är mycket viktigt för att alla samhällen ska fungera smidigt. För att ge sina medborgare en säker och säker miljö vidtar Indiens regering åtgärder för att upprätthålla freden i landet. Men ofta störs det på grund av olika sociala, politiska och ekonomiska faktorer. Här är en titt på dessa faktorer och de fall då fred och harmoni i landet har hämmats.


I ett försök att göra partiska mål brukar politiska partier anstifta människor mot dem och detta leder ofta till störningar i landet. Terroristattacker stör freden och harmonin i landet. Sådana attacker skapar mycket panik bland folket. Vissa religiösa grupper försöker påverka andra människor och tvinga dem att följa sin religion eller helt enkelt förringa andra religioner. Detta har lett till våld i samhället många gånger. Bortsett från dessa stör även mellanstatliga frågor, reservationssystem, prisökningar, fattigdom och arbetslöshet freden och harmonin i landet. Dessa kommunala upplopp inträffade i och runt Ranchi i augusti. De fortsatte i nästan en vecka. Kända för att vara de mest dödliga hindu-muslimska upploppen efter delingen av Indien, dessa inträffade under september-oktober Dessa upplopp inträffade i frågan om reservation mellan medlemmarna av Shiv Sena och Dalit Panther i Mumbai.


Dalit Panther-ledaren Bhagwat Jadhav dödades under detta i Uppstod under augusti, dessa var delvis en hinduisk-muslimsk sammandrabbning och delvis en muslimsk-poliskonflikt. Upploppen började när muslimer kastade sten på polisen när de vägrade ta bort grisen från den lokala Idgah. De våldsamma incidenterna fortsatte till november En serie av 12 bombexplosioner ägde rum den 12 mars i Bombay. En av de mest destruktiva bombexplosionerna i Indien, den utfördes som reaktion på Babri Masjid Demolition. Det hänvisar till seriebombningen av kyrkor i delstaterna Goa, Karnataka och Andhra Pradesh. Dessa bombningar utfördes under året av den islamistiska extremistgruppen Deendar Anjuman.


Det är nödvändigt för varje medborgare i Indien att förstå vikten av fred och harmoni i landet och tillsammans bör var och en arbeta för att upprätthålla samma. Indien är känt för sitt demokratiska system och sekularism som ger både politisk och religiös jämlikhet till alla sina medborgare för att säkerställa fred och harmoni i landet. Det finns dock flera faktorer som stör freden i landet. Här är hur konstitutionen binder människor från olika bakgrunder såväl som de faktorer som hämmar freden och harmonin i landet. Indien är ett sekulärt land. Landet har ingen officiell religion. Alla religioner behandlas lika av staten. Lika respekt för alla religioner är ett sätt att främja fred och harmoni i landet.


I skolor, på arbetsplatser och olika andra platser studerar och arbetar människor harmoniskt tillsammans. Medborgarna i Indien lever till stor del i harmoni med varandra. Men det finns tillfällen då freden störs på grund av olika anledningar. Några av dessa nämns nedan:. Terroristattacker skapar panik i samhället. Det historiska sambandet mellan fredstecknet och cannabisbladstecknet. Främjar politisk korrekthet världsfreden? Prata med handen: effektiva och ineffektiva interpersonella kommunikationstekniker som förebygger konflikter. Stanford fängelseexperimentet: konsekvenser. Möjligheten till universell kärlek: leder ogillar alltid till konflikter?


Hobbesian Leviathan som garanti för fred. Är statskoncentrerat legitimt våld ett instrument för att totalt sett minska våldet? Brist på lugn som brist på kommunikation. Vad är viktigare för människor: att ha lämpliga levnadsförhållanden eller att vinna ett krig? Hur krig kan förbättra nationella ekonomier: angripares och försvarares perspektiv. Fredshinder: exempel på intressegrupper som upprätthöll krig och förhindrade fred. Ger det demokratiska styret i ett land det en fördel i krig? Kommer vi närmare världsfreden? Våldsfrekvenser, värderingar förändras och historisk jämförelse. Den fredliga morgondagen: hur konflikter kommer att lösas i framtiden om det inte blir krig. Varför krig börjar idag: jämföra och kontrastera orsakerna till krig i den moderna världen med historiska exempel.


Subtila krig: hur två länder kan vara i krig med varandra utan att deras arméer kolliderar på slagfältet. Information som vapen: hur information idag landar hårdare slag än bomber och missiler. Informationskrig: hur överflöd av information och allmänhetens tillgång till den inte desto mindre har eliminerat propagandan. Fred genom att besegra: hur ISIS skiljer sig från andra stater, och hur kan dess våld stoppas. Är världsfred en populär idé? Vill moderna människor mestadels fred eller vill främst kämpa mot andra människor och vinna? Respekt som ett sätt att uppnå fred: varför respekt för människor är viktigt inte bara på nivån av interpersonell kommunikation utan också på nivån av socialt goda.


Varför en person ägnar sig åt kränkande och kränkande: analys av psykologiska orsaker och ett personligt perspektiv. Ett leende som en fredsagent: hur enkelt att le till människor runt omkring dig bidrar till lugnet. Att uppskatta annanhet: hur man kan lära sig att värdera mångfald och undvika främlingsfientlighet. En fredsmäklare på mikronivå: mina erfarenheter av att lösa konflikter och skapa fred. Förlåtelse för fredens skull: bidrar förlåtelse till andra människor till fredlig samexistens eller främjar ytterligare konflikter? Ädla lögner: är det acceptabelt för en person att ljuga för att undvika konflikter och bevara freden? Att stå upp för de svaga: är det alltid rätt att ta de svagas sida? Självförsvar, överväldigande känslor och att bevittna hemskt våld: skulle jag någonsin kunna skjuta en annan person?


If I Could Change the World Essay: Exempel och skrivguide. Avsluta uppsatsen: Slutsatser. Välja och begränsa ett ämne att skriva om. Introduktion till forskning. Hur U. Kan hjälpa mänskligheten att uppnå världsfred. Tio steg till världsfred. Hur världsfred är möjlig.

No comments:

Post a Comment